SVE SE ZNA

POZNATI TERMINI - EVO KAD IGRAJU ZVEZDA I PARTIZAN: Odluka o šampionu ABA lige pada najkasnije do 6. juna!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte sve termine mečeva Crvene zvezde i Partizana u finalu ABA lige.

Izvor: MN Press

Nije bilo jednostavno, ali Crvena zvezda i Partizan će na kraju odlučivati o šampionu ABA lige, najverovatnije i o jedinom predstavniku regiona u Evroligi, mada i dalje postoje šanse da se stvari promene...

"Večiti" rivali su nakon majstorica u Beogradu izbacili Cedevita Olimpiju i Budućnost, pa će tako ukrstiti koplja i odlučivati o prvaku na Jadranu. A sada su konačno poznati i termini finalnih mečeva, pa nas ova serija čeka već od petka kada će Zvezda biti domaćin od 20 časova.

Podsetimo, finale ABA lige igra se po sistemu 2-2-1, što znači da je za podizanje trofeja neophodno ostvariti tri pobede, za razliku od polufinalne serije koja se igrala na dve dobijene utakmice.

Zvezda će dakle biti domaćin u petak (27. maj, 20.00) i nedelju (29. maj, 20.00), a potom će Partizan preuzeti domaći teren u narednu sredu (1. jun, 20.30) i petak (3. jun, 18.30). Ako bude bilo potrebe, eventualna "majstorica" igraće se 6. juna uz domaćinstvo Crvene zvezde, najboljeg tima regularnog toka ABA lige.

Ovo je inače prvi put od sezone 2012-13 da Crvena zvezda i Partizan odlučuju o prvaku ABA lige, a tada se igrao jedan meč i crno-beli su slavili.

(MONDO)