OGLASIO SE

KAPITEN ZVEZDE PRED FINALE - PARTIZAN JE SASTAVLJAO TIM ZA OSVAJANJE EVROKUPA! Lazić o iskustvu: Koliko sam ispratio...

Autor Nemanja Stanojčić

Pred finalni meč ABA lige sa Partizanom Branko Lazić je pričao i na temu iskustva dveju ekipa.

Izvor: YouTube/screenshot/KK Crvena Zvezda

Kreće borba za pehar u ABA ligi. U finalu regionalnog takmičenja igraće Crvena zvezda i Partizan. Prva dva meča igraju se pred navijačima crveno-belih, a serija počinje u petak (20 časova).

Pred te mečeve su održane konferencije za medije, posle Željka Obradovića i Radeta Zagorca koji su pričali u sredu, u četvrtak su pred novinarima bili Dejan Radonjić i Branko Lazić.

Kapiten crveno-belih je najavio da su saigrači i on spremni za ono što ih čeka u okršaju sa večitim rivalom.

"Došli smo do finala, za ovo smo se spremali cele sezone. Drago mi je što ćemo moći da odigramo te utakmice bez veće pauze kao što je bilo između ligaškog dela, polufinala i polufinalnih mečeva. U petak je prvi meč. Želim da pozovem navijače da dođu da nas podrže u mečevima gde igramo kod kuće, to nam je bitno. Borili smo se za prednost domaćeg terena cele sezone. Odlično se poznajemo. Neće tu biti nekih tajni i iznenađenja, izlazimo na teren sa namerom da damo sve od sebe i da pobedimo u prve dve utakmice, za dalje ćemo se spremati", rekao je Lazić.

Zasmetalo mu je pitanje o iskustvu. Odnosno o tome da je Partizan znatno neiskusniji tim od Zvezde.

"Ta priča o iskustvu u finalnoj seriji... Da, imaće težinu. Ali, koliko sam ispratio, Partizan je od početka sastavljao ekipu za osvajanje Evrokupa. Ne mislim da su neiskusni ili da nemaju potreban kvalitet da osvoje ili da igraju. Od petka ekipa koja bude više želela i imala koncentracije će doći do trofeja."

Zna šta bi moglo da donese prevagu.

"Odlučiće kolektivna igra u odbrani i želja za trofejom. Pokazali smo to već u februaru u meču za Kup Koraća. Ukoliko izađemo sa takvim stavom kao tada, neće biti nikakvih problema."

Branko je u klubu od 2011. godine i deo je velikih uspeha kluba. Priznaje da mu to prija.

"Prošlo je dosta utakmica, finala, borbi za trofeje, na neki način sam navikao i svestan sam težine ovog finala koje kreće. Siguran sam da ćemo odraditi onako kako se od nas očekuje", zaključio je Lazić.