Impresivno!

DRAMA NA ISTOKU - IGRAĆE SE 7. MEČ FINALA: Batler "goreo" u TD Gardenu, ovakvog niko ne može da ga sačuva!

Autor Dušan Ninković

Nestvarnom partijom Džimi Batler je produžio seriju koja odlučuje ko će na megdan Golden Stejtu u velikom finalu NBA lige.

Izvor: Profimedia

Ljubitelji NBA lige nisu mogli da požele ništa bolje - finale Istoka biće rešeno tek u sedmom meču!

Impresivni Džimi Batler zatrpao je koš Bostona (47), doneo Majamiju treću pobedu u seriji protiv Bostona (111:103) i produžio nade tima sa Floride da bismo njih mogli da gledamo u velikom finalu ove sezone.

Šesti meč finala Istočne konferencije doneo je neverovatnu dramu u finišu, ali i Džimija Batlera na vrhuncu moći. Momak koji je u NBA ligi često osporavan zbog svog problematičnog temperamenta, noćas je odigrao meč nakon kojeg će retko ko imati šta da mu prigovori. Ubacio je 47 poena, uz još devet skokova i osam asistencija, što je bilo dovoljno za trijumf Majamija.

A nije moralo da bude tako...

Vodio je Boston na manje od pet minua do kraja, imao prilike da se vrati u meč i nakon toga, ali nisu uspeli. Braun je na nešto više od dva minuta do kraja meča promašio oba bacanja, a Majami to surovo kaznio. Od rezultata 99:99, Batler i Taker napravili su seriju 6:0, koja je i rešila meč u Bostonu.

Pored Batlerove neverovatne partije, snažan utisak ostavio je i Kajl Lauri koji je postigao 18 poena i imao 10 asistencija. Dvocifreni su bili još Maks Strus sa 13 i PJ Taker sa 11 poena.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Džejson Tejtum sa 30 poena. Njega su pratili Derik Vajt (22) i Džejlen Braun (20), dok su dvocifrene učinke imali još Markus Smart (14) i Robert Vilijams (12).

Pogledajte najbolje detlaje meča:

Boston - Majami 103:111
Izvor: YouTube/NBA Highlights