HAOS

POTPUNI HAOS U FINALU: SRBIN SE UMALO POTUKAO SA VLASNIKOM! Čanak izgubio živce, Litvanac glumio za OSKARA! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Umalo je izbila tuča na utakmici finala litvanske lige. Srpskom treneru su dobacivali, vlasnik rivalskog kluba je skakao pred njega...

Izvor: twitter/screenshot/@Eurohoopsnet

Srpski košarkaški stručnjak Nenad Čanak predvodi Lijetkabelis u finalu litvanske lige, a u trećoj utakmici za titulu protiv Ritasa potpuno je izgubio živce. Očigledno ljut zbog jedne sudijske odluke, nevoljno je krenuo sa terena nakon isključenja, a onda mu se trener rivala  Gidrijus Žibenas našao na putu i posle udarca ramenima pao kao da ga je udario voz.

Kada je pogledao kako Žibenas teatralno leti ka klupi, Čanak je nastavio ka svlačionici, a pred izlazom ga je sačekao vlasnik Ritasa Darijus Gudelis i čudo je kako u njihovoj napetoj raspravi nisu "sevnuli" udarci. Kada je video kroz šta prolazi njegov trener, srpski košarkaš Đorđe Gagić potrčao je ka Čanku i jedva su ga zadržali u nameri da sam odbrani srpskog trenera.

Incident je počeo tako što je košarkaš Lijetkabelisa Karolis Gedraitis udaren laktom u lice, a sudije nisu dosudile faul. Čanak je zbog toga potpuno izgubio živce, doveo igrača pred arbitre, ali to nije pomoglo. Nedugo posle toga je morao da ode, a tada je krenuo haos na parktu.

Čanak, Gagić, Nikola Radičević i ekipa napravili su u ovom plej-ofu istorijski rezultat jer su prekinuli dominaciju Žalgirisa i izbacili ga u polufinalu plej-ofa. Finalna serija igra se na tri pobede, a sigurno će ostati upamćena i po ovom sukobu.