MVP

ŽELJKO OBRADOVIĆ JE UVEO NJEGA I PROMENIO SVE! Zvezda nije znala šta je snašlo - NIŠTA mu nije mogla!

Autor Mladen Šolak

Zvezda nije znala kako da odgovori!

Izvor: MN Press

Partizan je deklasirao Crvenu zvezdu u Pioniru i zakazao majstoricu za titulu ABA lige. Taj, odlučujući meč biće odigran u ponedeljak, pred navijačima Zvezde i odrediće šampiona Jadrana i putnika u Evroligu.

Malo kada se događalo u derbijima da jedan tim tako razbije protivnika kao što je Partizan u petak savladao Zvezdu. Crveno-beli su bolje počeli, pogocima Ostina Holinsa sa distance stekli prednost 22:14, a onda je trener domaćina Željko Obradović napravio promene koje su u narednih nekoliko minuta odlučile pobednika.

Izvor: MN Press

Obradović je tada poslao u igru Jama Madara, Radeta Zagorca i Matijasa Lesora, centra za koga Zvezda nije imala rešenje praktično ni u jednom napadu! Snažni Francuz je čvrstom igrom pobeđivao rivale pod košem, dok je Dejan Radonjić pokušavao da mu suprotstavi Luku Mitrovića, Ognjena Kuzmića, Dejana Davidovca...

Uz ogroman doprinos Francuza i mirnu ruku crno-belih sa svih napadačkih pozicija, ogroman doprinos dala je i drastično bolja i agresivnija odbrana Partizana, koja mu je omogućila da potpuno kontroliše utakmicu i derbi u finalnoj seriji pretvori u revijalno drugo poluvreme.

Ipak, na kraju jeste "zakuvano" jer je Uroš Trifunović posle jednog koša naočigled cele hale provocirao klupu Crvene zvezde. Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da je razočaran zbog takvog ponašanja, a trener crno-belih Željko Obradović poslao je sina Zvezdine legende da se izvini crveno-belima. Ovako je izgledao taj incident:

Partizan je zadao žestok udarac Zvezdi i uzdrmao je pre meč sezone, u kojem će najveći srpski klubovi igrati za titulu.