Zvanično

ZNAJU DA JE SJAJNO ZAKUCAVAO, ALI NIKO NE ZNA KAKAV JE TRENER: On će voditi Lejkerse ka tituli - to mu je PRVI posao!

Autor Mladen Šolak

Slavna franšiza iz Los Anđelesa je definitivno prelomila i poverila ekipu treneru koji do sada nije vodio NBA tim.

Izvor: Profimedia

Za mnoge iznenađujuće, dosadašnji pomoćni trener Milvokija Darvin Hem (48) postao je novi šef stručnog štaba Los Anđeles Lejkersa. Tu informaciju, o kojoj se pričalo nedeljama, zvanično je potvrdio generalni menadžer slavne franšize iz El-Eja, Rob Pelinka. "On je trener koji naporno radi i ne prihvata besmislice", poručio je on.

Hem je potpisao višegodišnji ugovor i postao 28. trener u istoriji slavne franšize koja je imala veoma lošu sezonu, tokom koje nije uspela da se plasira u plej-of. U svojoj biografiji on već im boravak u Lejkersima, u kojima je radio kao pomoćni trener od 2011. do 2013, u smiraj karijere Kobija Brajanta. Poslednjh devet sezona proveo je u Milvokiju, sa Majkom Badenholzerom, s kojim je osvojio titulu.

Darvin Hem bio je i košarkaš sa osam godina dugom NBA karijerom, čiji je vrhunac bio boravak u Detroit Pistonsima 2004, kada su osvojili titulu. Ostao je pre svega upamćen zbog svojih atraktivnih zakucavanja i učešća i na Ol-star takmičenju:

Darvin Hem
Izvor: YouTube/Ryan Van Dusen

Trener je postao 2008, radeći u Razvojnoj ligi, a ostaje da se vidi kako će se snaći u tako teškom i zahtevnom okruženju kao što su Lejkersi. Njegov prethodnih, Frenk Vogel, bio je trener od 2019. do 2022. i osvojio je titulu.