Bravo!

SPEKTAKL GOLDEN STEJTA U FINALU, A I BJELICA IMA ULOGU: Srbin konačno dobio pravu šansu - i iskoristio je! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica mogao bi da postane važan šraf Voriorsa u finalnim mečevima NBA lige.

Izvor: Profimedia

Košarkaši Golden Stejta uspeli su da izjednače u finalnoj seriji NBA lige!

U najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu noćas su savladali Boston (107:88), što je bio mali revanš za brejk iz prvog meča, pa je posle dva meča u seriji rezultat nerešen. Najzaslužniji za to su Stef Kari i Džordan Pul, a treba istaći i odličnu rolu srpskog košarkaša Nemanje Bjelice!

Kari je za samo tri četvrtine na parketu postigao 29 poena, a odlukom trenera nije ulazio u poslednjoj deonici. Nije bilo ni potrebe, jer je Golden Stejt do tada već rešio pitanje pobednika. Ovog puta im se nije desila greška kao u prvom meču kada su u poslednjih 12 minuta susreta "prokockali" dvocifrenu prednost.

Nakon trojke sa centra Džordana Pula, treća četvrtina je završena uz 23 poena prednosti "Voriorsa", pa je bilo evidentno da se Boston u ovom meču neće vratiti u igru!

Kari je sa 29 poena bio najefikasniji na meču, Pul je dodao 17 poena, a dvocifreni učinak su imali Kevon Luni (12), kao i Klej Tompson i Endrju Vigins sa po 11 poena. U poraženom timu bolji od ostalih je bio Tejtum sa 28 poena, dok su dvocfireni bili Džejlen Braun (17) i Derik Vajt (12).

Nemanja Bjelica je na terenu proveo deset minuta, a za to vreme je postigao šest poena i imao pet skokova. Takođe, Stiv Ker je u srpskom krilu video "specijalca" za defanzivne zadatke, pa je nekoliko puta preuzimao Džejsona Tejtuma i taj posao odlično obavljao.

Iskusni srpski košarkaš doživeo je i povredu zbog koje je u jednom trenutku morao da napusti igru, ali se kasnije vratio u meč. Nadamo se da nije ništa ozbiljnije i da će Bjelica biti bitan faktor i u narednim mečevima NBA finala.

Podsećamo, Ker je nedavno govorio o Nemanji, ističući kako mu je žao što nema veću minutažu.

Pogledajte najbolje detalje meča:

Golden Stejt - Boston 107:88
Izvor: YouTube/NBA Highlights