Vreme za iskorak

ZVEZDA DOVODI REPREZENTATIVCA SRBIJE? Stiže dobro poznato lice - biser iz ABA lige!

Autor Nikola Lalović

Kako javljaju iz Banjaluke Dalibor Ilić je jako blizu potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom.

Izvor: MN Press

Dalibor Ilić će uskoro postati košarkaš Crvene zvezde, javlja "Glas srpske"! Kako prenosi medij iz Banjaluke "pitanje je dana kada će ovaj dogovor biti ozvaničen". 

Dalibor Ilić ima 22 godine i igra na poziciji krilnog centra, može da pomogne i na poziciji "pet", a upisao je i nastupe za reprezentaciju Srbije u kvalifikacionim prozorima za Eurobasket. 

Ilić je visok 206 centimetara, a iz rodnog Višegrada je došao u Igokeu sa 16 godina. Odmah je počeo da dobija šansu u prvom timu, a osim za Igokeu nastupao je i za Megu 2019. godine. Nedavno je i trener Igokee Dragan Bajić pričao da bi Ilić mogao da napusti ekipu iz Laktaša.

"Dalibor je projekat kluba. Ja sam mu kao trener u poslednje dve sezone ukazao maksimalno poverenje i on ga je opravdao. Igrao je fenomenalno i mislim da je došlo vreme da napravi sledeći korak. Mi finansijski teško možemo da ga zadržimo. Ako ode, nećemo biti srećni jer ostajemo bez bitnog aduta. Međutim, bićemo i ponosni na vreme koje je proveo ovde i na njegov razvoj", rekao je Bajić.

Sa Igokeom Ilić je osvojio dva pehara u ligi Bosne i Hercegovine, kao i pet kupova te države. Ove sezone u ABA ligi prosečno je igrao 20 minuta i postizao 7 poena uz 4,4 skoka i jednu asistenciju po utakmici. Imao je i neke sjajne partije kao protiv Krke kada je na kraju upisao indeks korisnosti od čak 49!