Rastanak!

ŠOK NA KONFERENCIJI MEGE - VLADE JOVANOVIĆ NAPUSTIO KLUB: Kapiten ga "IZDAO" pred medijima, a već zna gde će biti sutra!

Autor Dušan Ninković

Iskusni trener nakon dve godine napušta klupu Mege i ponovo traži klub.

Izvor: Youtube/KK Crvena zvezda mts/printscreen

Košarkaši Mege poraženi su u majstorici polufinala KLS, a šok za srpsku košarkašku javnost dogodio se na konferenciji za novinare posle utakmice. Iako plan nije bio takav, kapiten Luka Cerovina je novinarima otkrio da trener Vlade Jovanović napušta klub!

Ubrzo je za to stigla potvrda i od dosadašnjeg trenera Mege, koji je govorio o planovima za budućnost, ali i dvogodoišnjem mandatu koji je proveo na klupi ovog tima.

Na prvo pitanje odogovarao je uz osmeh, otkrivajući šta će raditi sutra - kada bude imao prvi slobodan dan nakon nekoliko meseci!

"Mislim, nije trebalo da bude tema ove konferencije, ali Luka Cerovina je izleteo iz šina. Definitivno ću nastaviti karijeru negde drugde, završio sam svoj dvogodišnji ugovor. Sad nemam nekih planova, sutra je šetnja pored Dunava sa kučetom, dva-dva i po sata, dok njemu ne dosadi... I kafa", rekao je Jovanović.

Jovanović je dve godine proveo na klupi beogradskog tima, a kada je stigao u klub znao je šta ga očekuje. Bilo mu je zadovoljstvo da stvara mlade igrače!

"Znao sam gde sam došao. Bio sam tri godine u Rusiji, posle toga u Kini i Japanu, ali pre sam 15 godina radio u Partizanu. Došao sam iz istog razloga zbog kojeg sam bio u Partizanu, ovo je za mene bio izazov, posao koji se radi... Za ove dve godine je stvarno veliki broj mladih igrača prošao. Dolazi su i odlazili i na moju sreći svi su otišli na viši nivo. Ekstremno sam zadovoljan jer je ovo bio baš trenerski posao", rekao je sada već bivši trener Mege.

Za razliku od brojnih kolega u srpskoj košarci, imao je priliku da se bavi samo trenerskim poslom, odnosno da ostane fokusiran na svoju ekipu.

"I u ekipama kakva je Zvezda pojavljuju se problemi, ali ovde se pojavljuju svaki dan i na svim nivoima. Ovo je posao koji se radi 12 sati, a trener je tu da ih reši. Pričam i o igri, i o problemima sa igračima. to je teško, ali je istovremeno i lepo. Zbog toga sam došao i time sam najzadovoljniji", zaključio je Vlade Jovanović.

Ostaje nam da vidimo gde će iskusni trener nastaviti karijeru, kao i ko je sledeće rešenje Mege za upražnjenu klupu.