ZANIMLJIVO

MEGU PREUZIMA TRENER KOJI IMA SAMO 33 GODINE? Duže od decenije je u poslu, radio u Italiji i pomagao Bajiću

Autor Milutin Vujičić

Jedan od glavnih kandidata za upražnjeno mesto na klupi Mege je Marko Barać.

Izvor: MN Press

Vlada Jovanović napustio je Megu nakon poraza u polufinalu Košarkaške lige Srbije (KLS) protiv Crvene zvezde, nakon što je njegov košarkaš Luka Cerovina ovu informaciju obelodanio na konferenciji za medije.

I dok se Jovanović spominje kao potencijalni novi trener Budućnosti, stiže vest da je Marko Barać prvi kandidat za upražnjeno mesto na klupi Mege. "Glas srpske" prenosi da je dosadašnji pomoćnik Dragana Bajića, trenera Igokee, jedan od glavnih pretendenata da preuzme srpski klub.

Barać je u klub iz Aleksandrovca stigao još 2019. godine, u "paketu" sa Aleksandrom Trifunovićem, kojem je trebalo da bude prvi pomoćnik.

Nekadašnji trener Crvene zvezde, međutim, doživeo je moždani udar, nakon čega je Igokea za glavnog trenera imenovala Dragana Bajića. Barać je ostao u klubu i uz Zorana Petkovića i Milutina Latinčića, bio Bajićeva "desna ruka" u prethodnom periodu.

Mladi srpski trener je rođen 1989. godine, a još u dvadesetim je počeo da se bavi ovim poslom. Karijeru je počeo u italijanskom klubu We're basket Ortona, nakon čega su usledili angažmani u poljskom Čarniju, Torlaku i zemunskoj Mladosti.