ISKORAK!

PARTIZANOVO DETE KONAČNO U ABA LIGI! Mnogi ga se ne sećaju u crno-belom, a sada je potpisao za Igokeu!

Autor Nebojša Marković

Nekadašnji mladi košarkaš Partizana Dušan Tanasković potpisao je trogodišnji ugovor sa klubom iz Laktaša.

Izvor: MN Press

Posle osvajanja titule šampiona Bosne i Hercegovine, Igokea se okreće pripremama za narednu sezonu, a promene se polako prave u i u stručnom i u igračkom kadru.

Pomoćni trener Marko Barać je kandidat da preuzme ekipu Mege, a u međuvremenu, ekipa iz Laktaša dovela je jednog novog igrača - u pitanju je Partizanovo "dete" – Dušan Tanasković.

Dvadesetjednogodišnji centar, visok 208 centimetara, koji je nosio dresove Partizana, Mladosti iz Zemuna i Dunava, stigao je u Igokeu i potpisao trogodišnji ugovor.

"Ovim potezom Igokea želi da sačuva kostur tima koji je igrao plej-of ABA lige, a ujedno i razmišlja dugoročno dovođenjem mladih i talentovanih igrača“, saopšteno je iz KK Igokea.

Tanasković je odigrao dva meča za Partizan, debitovao je u decembru 2018. na utakmici protiv Cedevite, a u februaru 2019. godine upisao je i nastup u Evrokupu kada je na utakmici protiv Albe upisao i šest poena. U sezoni 2020/21 sa ekipom Mladosti iz Zemuna igrao je ABA 2 ligu, a nakon toga nosio je dres Dunava.

Igokea je u četvrtak saopšila da je nakon produžetka saradnje sa Antabijom Volerom produžila ugovore sa još trojicom važnih košarkaša. Nove ugovore dobili su Nikola Tanasković, Stefan Đorđević i Džejms Robertson.