Spektakl!

GOLDEN STEJTOVA DINASTIJA TRAJE - 4 TITULE U POSLEDNJIH 8 SEZONA: Kari razbio Boston, pa dobio trofej koji je želeo!

Autor Dušan Ninković

Ekipa Stiva Kera već godinama dominira NBA ligom, a ovo je prava potvrda za to.

Izvor: Profimedia

Košarkaški Golden Stejta novi su šampioni NBA lige!

Tim sa zapadne obale SAD savladao je u šestom meču velikog finala Boston (103:90) i pred gotovo 20.000 protivničkih navijača proslavio čak četvrtu titulu u poslednjih osam godina. Najzaslužniji za to bio je Stef Kari, koji je ponovo imao impresivno veče.

Bek Golden Stejta po prvi put je izabran za MVP priznanje u finalnoj seriji, a kao argument za to poslužila je i poslednja utakmica u sezoni. Kari, koji je tokom finala proživljavao ličnu dramu, zatrpavao je koš Boston Seltiksa iz utakmice u utakmicu i još jednom se pokazao kao pravi lider tima Stiva Kera.

Domaći tim je bolje otvorio meč i nakon serije 14:2 delovalo je da bismo mogli da vidimo i sedmi meč finala, ali se Golden Stejt brzo uhvatio ritam. Već do kraja prve deonice imali su pet poena prednosti, a ta prednost je porasla na 15 do poluvremena.

U nastavku susreta Voriorsi su održavali bezbednu razliku i uspeli da stignu do još jednog prstena za svoju franšizu.

Igrači poput Karija, Tompsona ili Drejmonda Grina sada imaju četiri NBA titule, dok je ovo čak deveta titula za njihovog trenera Stiva Kera. Nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa i San Antonio Sparsa je pet trofeja uzeo kao igrač, a četiri prstena pripala su mu kao treneru Voriorsa.

Pogledajte najbolje detalje poslednjeg meča u seriji:

Boston - Golden Stejt 90:103
Izvor: YouTube/FreeDawkins

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Stef Kari sa 34 poena, dok mu je najbliži pratilac bio Endrju Vigins sa 18 poena i impresivnom odbranom koju je prikazivao tokom čitave serije. Dvocifreni učinak ostvarali su Džordan Pul (15), kao i Klej Tompson i Drejmond Grin sa po 12 poena.

Nemanja Bjelica nije igrao na poslednjem meču finalne serije.

Ekipu Bostona predvodio je Džejlen Braun sa 34 poena, dok su dvocifreni bili još Al Horford (19), Džejson Tejtum (13) i Robert Vilijams (10 poena). Ostatak ekipe ubacio je samo 14 poena.