Košarka

BOMBA - CSKA PREUZIMA TRENER KOGA ZNAMO IZ ABA LIGE: Radio mesec dana na Jadranu, pa se proslavio u Rusiji!

Autor Nikola Lalović

Posle Dimitrisa Itudisa na čelo ekipe CSKA iz Moskve dolazi trener koga znamo iz ABA lige.

Izvor: MNPress

Fenerbahče se nedavno rastao sa Aleksandrom Đorđevićem iako im je bivši selektor Srbije doneo titulu, a na njegovo mesto postaviće dosadašnjeg trenera CSKA iz Moskve Dimitrisa Itudisa. 

A sada je CSKA objavio i ko će zameniti grčkog trenera. To je makedonski stručnjak Emil Rajković koga znamo iz sezone 2016/17 kada je radio u ABA ligi. Tada je počeo sezonu kao trener MZT-a, ali je posle četiri uzastopna poraza na startu takmičarske godine podneo ostavku.

"Ovo je velika čast, a u isto vreme i velika odgovornost, biti trener tako velikog i slavnog kluba sa stogodišnjom istojom kao što je CSKA iz Moskve. Zaista sam ponosam što sam dobio ovaj poziv i trudiću se da opravdam poverenje kluba. Radićemo jako predano i truditi se da igramo modernu košarku koja će biti zanimljiva navijačima", rekao je on na predstavljanju. 

Ovaj 43-godišnji stručnjak je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom koji će u narednoj sezoni zbog izbacivanja iz Evrolige igrati samo regionalnu VTB lgiu. On je osim u Makedoniji gde je vodio Feni, Rabotnički i MZT radio u Poljskoj, Kazahstanu i Rusiji. 

Proglašen je za najboljeg trenera u VTB ligi 2019. godine, a prošle sezone vodio je Avtodor iz Saratova.