Sjajno!

SPEKTAKULARAN DRES CRVENE ZVEZDE ZA FINALE: Pogledajte kako će izgledati - a nosiće ga na samo jednom meču! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Ovo je novi dres Crvene zvezde koji će tim nositi samo na prvom meču finala Košarkaške lige Srbije protiv FMP-a. ,

Izvor: KK Crvena zvezda/Screenshot

Crvena zvezda završava svoju jako dugu sezonu mečevima sa FMP-.om u finalu Košarkaške lige Srbije. Za tu priliku klub je između ostalog spremio i poseban dres.

Na meču sa "panterima" crveno-beli će se pojaviti u opremi sa motivima svoje navijačke grupe "delije", a razlog za to je human. To će biti svojevrsna promocija "Fondacije Delije", humanitarne organizacije navijača Crvene zvezde.

Nakon mečeva sa FMP-om ovi dresovi će biti ponuđeni na aukciji, a sva prikupljena sredstva biće prosleđena u humanitarne svrhe. Pogledajte kako izgledaju novi dresovi Crvene zvezde: 

A evo i saopštenja kluba povodom novih dresova i aukcije koja će se održati:

"Iza nas je naporna sezona u kojoj smo još jednom pokazali snagu zajedništva i crveno-bele porodice. Nije uvek bilo lako, ali je uvek bilo lepo. Međutim, nismo rekli poslednju reč jer istorija se ne ispisuje sama – mi pišemo istoriju! Crvena zvezda u svojoj istoriji ima 21 trofej državnog prvaka i po tom kriterijumu nalazi se na deobi prvog mesta. Put do povratka starog sjaja nije bio lak, a vreme je da crveno-beli još jednom zasijaju i postanu prvi i nedodirljivi. 

Svaka priča sa srećnim završetkom ima i svoju dodatnu stranu, a naša priča se nikada ne svodi samo na koš više ili novi trofej za koji se borimo do poslednjeg daha. Cilj jeste biti najbolji, ali je viši cilj i pomoći onima kojima i sam znak pažnje znači mnogo, koji tvoja dela cena više nego bilo ko drugi i koji ti daju osećaj ljudskosti i blagostanja koji nisi ni znao da možeš da doživiš.

Fondacija Delije je humanitarna organizacija navijača Crvene zvezde koja za cilj ima pomoć našem narodu na prostoru Kosova i Metohije i šire. Aktivno učešće u radu Fondacije Delije možete uzeti na brojne načine, a izvesno najpristupačniji svima je putem slanja SMS poruke na broj 1817!

Zato, u prvoj utakmici finalne serije KLS u kojoj je cilj jasan, crveno-beli košarkaši nastupiće u specijalno dizajniranim dresovima sa jasnim simbolima najveće navijačke grupe u ovom delu Evrope. Priča o ljubavi između nje i nas dobiće novo poglavlje, a priča o specijalno dizajniranim dresovima svoj nastavak i nakon utakmice. Naime, dresovi će se naći na humanitarnoj aukciji, a celokupan prihod ići će Fondaciji Delije koja je nebrojano puta pokazala da zna da prikupljena sredstva preusmeri u prave ruke. Za Srbiju, za naš narod, za našu Crvenu zvezdu! Danas, sutra i zauvek", navodi se u saopštenju kluba.