Evropljani su hit

ITALIJAN PRVI PIK NA DRAFTU, A DRUGI JE CENTAR OD 213 CM I 88 KG: Evropljani dominirali, a Mega je opet u vrhu!

Autor Nikola Lalović

Drugi put u istoriji NBA drafta prvi pik je Italijan.

Izvor: Youtube/printscreen/Fresh Coast Hoops

Prvi pik na NBA draftu 2022. godine je Italijan Paolo Bankero! Ovaj krilni centar koji je igrao za Djuk nastupaće za Orlando Medžik, a on je zapravo rođen i odrastao u Americi. 

Otac Mario je američki Italijan, a majka Ronda je bivša WNBA košarkašica izabrana na WNBA draftu 2000. godine u trećoj rundi. Bankero ima pravo igranja za Italiju jer je 2020. godine dobio italijanske papire. 

Drugi pik je Čet Holmgren, centar o kome se pričalo već godinama. Ovaj neobični košarkaš dolazi sa Gonzage, a ono što je neobično je njegova građa. On je visok 213 centimetara, a ima samo 88 kilograma i sada dolazi u sredinu koja ima jednog sličnog košarkaša - Alekseja Pokuševskog! 

Holmgren će zaigrati u Oklahoma Sitiju i očigledno je ekipa još uvek u fazi razvoja, jer nisu doveli igrača koji bi im odmah doneo kvalitet, već se nadaju da bi Holmgrena mogli da dovedu fizički u stanje da igra NBA. Pogledajte kako Holmgren izgleda na terenu:

Dominirali su visoki igrači jer je kao treći pik Džabari Smit junior otišao u Hjuston, a sa petog mesta Sakramento je birao Kigana Mareja. Prvi bek na draftu je 6. pik Džejden Ajvi, a potom su birana dva Kanađanina - Benedikt Maturin i Šidon Šarp. 

Dajson Denijels je bio osmi, a američki Poljak Džeremi Sočan deveti, Dosta Francuza je izabrano na draftu pa je Osman Dijeng 11. pik, Musa Dijabate 43. Ismael Kagate 45. a Ugo Beson 58. Italijani mogu da se nadaju velikoj budućnosti jer su osim Bančera imali još dva pika na draftu 36. Gabrijelea Prosidu i 50. Matea Spanjola. 

Mega je osim Nikole Jovića na ovom draftu dala i Karla Matkovića koji je izabran kao 52. pik na draftu od strane Nju Orleansa. A tako je tim iz Beograda bio jedini evropski tim sa dva igrača na draftu. 

Tagovi