Bravo momci!

DOMINACIJA! SRBIJA JE OPET PRVAK SVETA, NEMA NAM RAVNIH: Turnir za istoriju - ZGAZILI smo rivale u finalu!

Autor Nikola Lalović

Posle neverovatnog finala Srbija je osvojila titulu prvaka sveta!

Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS

Srbija je prvak sveta! Nakon sjajne grupne faze koja je završena bez poraza, potom pobeda nad olimpijskim šampionom Letonijom i domaćinom Belgijom u nokaut fazi naš tim pobedio i u finalu Svetskog prvenstva. 

Igrali su naši momci sa Litvanijom koja jednostavno nije postojala na terenu - od samog starta se videlo ko će uzeti zlato! Tim koji je uzeo zlato je bio u sastavu: Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Marko Branković. 

SRBIJA - LITVANIJA 21:16

Meč je počeo sa tri poena Strahinje Stojačića i odmah se videlo da će na ovom meču postojati samo jedan tim. Dugo Litvanci nisu mogli do koša, a kada su se upisali na semaforu je stajalo 6:1. 

Mihajlo Vasić je potom pogodio uz faul, a nakon tajmauta stigla je baltička selekcija na 8:3, a onda je usledio period izjednačene igre i naš tim je do 13:8 držao pet poena prednosti. 

Ipak posle dvojke Litvanci su uspeli da stignu na 13:10, ali uspeli su naši basketaši da odbiju ovaj napad rivala i nakon trojke Majstorovića poveli smo sa 17:11. Na kraju je Stefan Branković sa linije slobodnih bacanja pogodio za pobedu i novo zlato!

Ovo je peto zlato Srbije na Svetskim prvenstvima na do sada sedam Svetskih prvenstava! 

Tagovi