Ne može...

HRVATSKA IMA OGROMNE PROBLEME, A LEGENDA BI DA PROMENI SVE: Napuštaju ABA ligu i "kupuju" stranca - "OVAKO NE IDE"!

Autor Dušan Ninković

Moglo bi ovo da bude još jedno burno leto u hrvatskoj košarci, pošto legendarni Aco Petrović najavljuje nove promene za spas.

Izvor: MN Press

Košarkaška reprezentacija Hrvatske samo u teoriji može da se domogne Mundobasketa, a protiv Slovenije je upisan veoma bolan poraz. Luka Dončić, Goran Dragić i ekipa deklasirali su Hrvate, a to je izazvalo brojne reakcije u zemlji koja je sinoć gledala nemoć Bogdanovića, Hezonje i drugih zvezda.

Među onima koji su još jednom razočarani situacijom u hrvatskoj košarci nalazi se i Aco Petrović, čovek koji se ovih dana bori za spas Cibone, a ujedno i najavljuje da treba promeniti SVE!

On se oglasio na tviteru, gde često komunicira sa zaljubljenicima u košarku, a o njegovoj poruci priča stručna javnost u Hrvatskoj.

"Najlakše bi sada bilo masakrirati mrtvaca. No, neke stvari bi trebalo napraviti: dovesti po hitnoj proceduri stranca na poziciji pleja, ukinuti Stručni savet i sva ovlašćenja prebaciti na UO i predsednika Saveza, te ponovo organizovati prvenstvo Hrvatske na adekvatan način. Ovako dalje ne ide", rekao je legendarni Aco Petrović.

I dok jedni ponovo analiziraju da je ovo poziv za napuštanje ABA lige, drugi su fokusirani samo na nacionalni tim. Ekipi ne ide sjajno, slični problemi postoje već godinama, a "kupovina" stranca na mestu organizatora igre deluje kao najmanji problem koji hrvatska košarka trenutno ima.