Selidba!

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA TREJDOVAN DVA PUTA U TRI DANA: Pojačao Bogdanovu Atlantu, pa jedan od najboljih timova NBA lige!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji košarkaš Partizana Džok Lendejl trejdovan je dva puta u roku od tri dana, a sada je član Finiksa.

Izvor: MN Press

Nekadašnjem košarkašu Partizana Džoku Lendejlu (26) prethodne jeseni ispunila se želja da zaigra u NBA ligi, ali za sada karijera ne ide tokom koji je očekivao. Centar iz Australije je u debitantskoj sezoni odigrao 54 meča za San Antonio, kratko bio i u njihovom razvojnom timu, a zatim napustio ekipu.

U roku od samo tri dana Lendejl je čak dva puta trejdovan u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Prvo su San Antonio Sparsi odlučili da ga u paketu sa Dežonte Marejem pošalju u Atlantu, ali se u timu Bogdana Bogdanovića nije dugo zadržao. Australijanac nije imao vremena ni da doputuje u ovaj grad, već mu je javljeno da neće igrati za Hokse. Njegova naredna destinacije je Finiks, u koji je trejdovan tri dana kasnije.

Po informacijama koje imaju ugledni američki novinari, Atlanta je rešila da Lendejla pošalje u Finiks za novac, pa u suprotnom smeru neće krenuti nijedan igrač Sansa.

Ostaje da se vidi kakvi su planovi Finiks Sansa sa centrom koji je svojevremeno jednu sezonu proveo u Partizanu, pre nego što je zaigrao za Žalgiris u Evroligi. Nakon toga se vratio u rodnu Australiju i tamo igrao za Melburn sa kojim je u jedinoj sezoni postao šampion države.

Priliku za šampionski naslov imaće i u redovima Finiks Sansa, jer je to ekipa koja je u poslednje dve sezone bila među najboljima u ligi. Prošle sezone su izgubili finale NBA lige od Milvoki Baksa, a ove sezone ih je Dalas zaustavio u polufinalu Konferencije.