Košarka

BELGIJA SE ŽALILA, HOĆE DA IM FIBA POKLONI POBEDU NAD SRBIJOM!? Šok tvrdnje medija - Ovo je 20:0 za Belgijance!

Autor Nikola Lalović

Meč Srbije i Belgije trajao je tek dva minuta kada je prekinut, a sada belgijski mediji to već proglašavaju pobedom njihovog tima.

Izvor: MN Press

Nakon što smo videli pravu dramu u "Čairu" gde je na samom startu meča Srbije i Belgije nestala struja, utakmica je prekinuta i njen nastavak je zakazan za ponedeljak u 19 časova.

Ipak Belgijanci su najavili da se na tom meču neće pojaviti i da ne žele da igraju novi meč sa Srbijom, a belgijski mediji prenose informaciju da je Košarkaški savez Belgije siguran da će utakmica biti registrovana sa 20:0 za Belgijance!

"Nakon sat vremena svetla nisu bila upaljena. Srbi su želeli da nastave da igraju, ali nije bilo ni govora o tome. Nakon što kvar nije popravljen ugasila se i klima, Tim Menadžer Žak Stas je intervenisao kod FIBA i sudije su odložile meč", navodi "Njusblad".

Pogledajte kako je na terenu "Čaira" izgledao prekid meča:

Prema propozicijama takmičenja nakon ovakvog prekida meča mora se odigrati nastavak utakmice u roku od 24 sata, ali belgijski portal navodi da je zapravo neophodno dodeliti pobedu gostima!

"U normalnim uslovima ovo je predaja meča i pobeda Belgije (0:20). Srbi žele da nastave u ponedeljak, ali Belgijanci odbijaju i pobrinuće se da sigurno bude usvojena žalba. Nakon pobede u Bergenu nad Slovačkom "lavovi" su već u drugoj fazi kvalifikacija, ali utakmica je bitna jer se rezultati mečeva sa Srbijom i Letonijom prenose u odlučujuću grupu", navodi se u članku "Njusblada".

FIBA je već odlučila da se meč nastavi, a ukoliko Belgijanci kao što je najavljeno ne dođu na meč "orlovi" će upisati pobedu službenim rezultatom 20:0.