Sjajan!

JOVIĆ SE "ZAPALIO" U AMERICI, DOMINIRA U DRESU MAJAMIJA: Sipao trojke, zamalo "uhvatio" dabl-dabl, već sad je lider Hita

Autor Nikola Lalović

Nikola Jović je već hit u NBA, on je lider tima Majamija koji se takmiči u Letnjoj ligi i sjajnom partijom protiv Golden Stejta doneo im je prvu pobedu.

Izvor: Profimedia

Nakon dva uvodna poraza na Letnjoj ligi Majami je upisao prvu pobedu, a najzaslužniji za trijumf nad Golden Stejt Voriorsima bio je srpski košarkaš Nikola Jović

Doskorašnji član Mege i 27. pik na draftu postigao je 25 poena i imao 9 skokova, tako da je bio nadomak dabl-dabl učinka. 

MAJAMI - GOLDEN STEJT 94:70

Jović je sjajno počeo meč i imao je 11 poena uz 5 skokova već nakon prvih 12 minuta meča. Nametnuo se vrlo rano kao lider ovog tima Majamija, a kasnije su ga treneri odmarali kako bi testirali ostale igrače. Pogledajte samo jedan od njegovih sjajnih poteza:

Čim je zaigrao u dresu Majamija u ovoj Letnjoj ligi Jović je pokazao da mu je šut za tri najveća vrlina, a i sada je bio odličan iza linije 7.25. Pogodio je  pet trojki iz samo sedam pokušaja!

Bio je sjajan i u skoku i tako i defanzivno doprineo pobedi svog tima. Nakon njegovih 25 poena najefikasniji u redovima Majamija bio je Džamare Bujea sa 13 poena. 

Majami očekuju novi mečevi u Letnjoj ligi, a sada je jasno da će upravo srpski košarkaš biti glavni projekat Hita za narednu sezonu. Očigledno je da mu Majami već sada nekim potezima "čisti" prostor i minute, pa se očekuje da i u regularnom delu sezone zaigra i dobije ozbiljnu šansu.