BUM!

ABA LIGA ĆE BITI JOŠ JAČA - CEDEVITA DOVELA OSVAJAČA EVROKUPA! Igrao sa Teom, učio od Saleta, a otac mu je LEGENDA

Autor Milutin Vujičić

Cedevita Olimpija nastavlja da se pojačava u pauzi između dve sezone i novi potpis je Amar Alibegović.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda i Partizan ostavili su daleko najbolji utisak prošle sezone u ABA ligi. Zauzeli su prvo i drugo mesto u ligaškom delu sezone, opravdali su uloge favorita u plej-ofu i stigli do uzbudljivog finala koje je rešeno tek posle "majstorice", a čini se da će sledeće godine imati možda i teži zadatak.

Cedevita Olimpija sprema vrlo jak tim za narednu godinu i samo ređa potpise. Nakon što su Alen Omić i Edo Murić produžili ugovore, stiglo je i prvo zvučnije pojačanje iz inostranstva.

U pitanju je Amar Alibegović (27, 206cm) iz bolonjskog Virtusa, kluba koji je prošle sezone osvojio Evrokup.

Alibegović je rođen u SAD, ali je poreklom iz Bosne i Hercegovine. Njegov otac je čuveni Teoman Alibegović, košarkaš koji je bio deo reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. godine osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina u Bormiju. Takođe, rođak Amara Alibegovića je i Luka Garza, mladi košarkaš koji je prošle sezone igrao za Detroit.

Nakon studija u Americi, Alibegović se vratio u Rim gde je igrao za Virtus od 2018. do 2020. godine, da bi potom prešao u istoimeni klub iz Bolonje gde je učio i od Saše Đorđevića, Miloša Teodosića...

Prošle sezone u Evrokupu prosečno je beležio 5,3 poena i 2,4 skoka, a najbolje se snalazi na poziciji "četvorke".

"Izuzetno sam srećan što sam se pridružio velikom klubu sa bogatom istorijom. Jedva čekam da stignem u Ljubljanu, počnem da treniram sa saigračima i zabeležim što više pobeda u svim takmičenjima", poručio je novi košarkaš Cedevita Olimpije koji će sigurno biti veliko pojačanje za njih.

U međuvremenu su Slovenci doveli i Jana Kosija, dosadašnjeg košarkaša Krke, dok se očekuje povratak Karla Matkovića (Mega) i ostanak Zorana Dragića. Najverovatnije će ih napustiti Jaka Blažič koji ima ponude iz Turske.