Nije moglo teže

PAKLEN ŽREB ZA SRPSKI TIM U LIGI ŠAMPIONA: Odmah protiv tima koji je bio hit u Španiji, a onda se čeka duel sa Česima!

Autor Nikola Lalović

Evo sa kim FMP igra u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

Izvor: MN Press

FMP iz Železnika dobio je svog prvog rivala u FIBA Ligi šampiona naredne sezone! Tim Nenada Stefanovića takmičenje počinje u kvalifikacijama gde će se u prvom dvomeču sastati sa Breoganom iz Španije! 

FMP teško da je mogao da prođe teže s obzirom da je španski tim bio najteži mogući rival za četvrtfinalni dvomeč kvalifikacija. Ekipa koja je prošle sezone ušla u prvi rang takmičenja u Španiji verovatno će ostati bez svog lidera Džanana Muse za narednu sezonu, ali ambicije Breogana su velike. 

Ukoliko "panteri" uspeju da prođu dalje u polufinalu kvalifikacija igraće sa ekipom Opave koja je u sezoni iza nas bila vicešampion Češke.

Ukoliko se desi da tim iz Železnika prođe u finale kvalifikacija sačekaće ih pobednik drugog dela žreba. Tu će se u četvrtfinalu sastati austrijskim Gmunden i Parnu Sadam iz Estonije, a pobednika ovog duela u polufinalu kvalifikacija čeka ekipa Baken Bersa iz Danske. 

Osim žreba za kvalifikacije održan je žreb i za glavnu rundu takmičenja, a u slučaju da prođe kvalifikacije FMP će igrati u grupi sa Hapoelom iz Jerusalima, nemačkim Ludvigsburgom i Darušafakom.