ZVANIČNO

CEDEVITA OLIMPIJA SE NE ŠALI - STIGAO NAJVEĆI TALENAT HRVATSKE KOŠARKE: Pet potpisa u Ljubljani za kratko vreme!

Autor Milutin Vujičić

Najtalentovaniji hrvatski plejmejker Lovro Gnjidić je napustio Cibonu.

Izvor: MN Press

Cedevita Olimpija ima ozbiljne ambicije u narednoj sezoni i samo ređa potpise, pa su drugi dan zaredom promovisali novog igrača koji stiže u Ljubljanu!

Nakon što su produžili ugovore sa Alenom Omićem i Edom Murićem, potpisali ugovore sa Amarom Alibegovićem i Janom Kozijem, doveli su i jednog od najvećih talenata hrvatske košarke. U pitanju je Lovro Gnjidić (21, 197cm) koji dolazi iz Cibone, kluba koji je praktično pred gašenjem.

Cedevita Olimpija je na zvaničnom sajtu potvrdila potpis Lovra Gnjidića na dve godine, a došao je na ideju sportskog direktora Sanija Bečirovića koji ga je nahvalio po potpisu.

"Lovro je jedan od najtalentovanijih plejmejkera u našem regionu i srećni smo što dolazi kod nas. Pratimo ga već neko vreme i znamo da će nam doneti i iskustvo igranja u ABA ligi, dok u isto vreme ima prostora i za napredak. Verujemo da će napredovati kod nas i pomoći nam da ostvarimo zacrtane ciljeve", poručio je Bečirović.

Gnjidić je celu dosadašnju karijeru proveo u Cibonu i zaigrao je za njih 2020. godine. Prethodne sezone je prosečno beležio 6,3 poena i 2,1 asistenciju po meču.