Vraća se

PROCURELI DETALJI - EVO KOLIKO ZVEZDA PLAĆA NEDOVIĆA: Potpisaće trogodišnji ugovor, a Panatinaikosu ide obeštećenje!

Autor Nikola Lalović

Nemanja Nedović se definitivno vraća u Crvenu zvezdu, a i Panatinaikos se oglasio povodom situacije sa reprezentativcem Srbije.

Izvor: MNPress/Profimedia

Nemanja Nedović je novi igrač Crvene zvezde prema pisanju grčkih medija, a sada "Novasports" javlja da je srpski bek otkupljen od Panatinaikosa za 300.000 evra.

Toliko je glasila izlazna klauzula iz njegovog ugovora, a grčki portal navodi iskusni bek je potpisao trogodišnji ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana. 

"Prema saznanjima Novasports.gr, čelnici srpskog tima postigli su dogovor sa iskusnim bekom o trogodišnjem ugovoru o saradnji, pri čemu je godišnja finansijska korist veća od 1,1 milion evra. Nedović ima oslobađajuću klauzulu od 300 hiljada evra i u narednih nekoliko sati se očekuje rasplet događaja. Sve pokazuje da će srpski bek napustiti "zelene” i vratiti se u Beograd", navodi grčki portal. 

Ovim povodom se oglasio i PR Panatinaikosa Dimitris Kontos, koji je za "Sport FM" potvrdio da je Nedović "jednom nogom u Crvenoj zvezdi".

"Nema razloga da zadržavamo nezadovoljnog igrača koji želi da potpiše novi trogodišnji ugovor, za više od tri miliona evra, koliko mu izgleda Zvezda daje. On je slobodan za 300.000 evra i ako je to njegov izbor Panatinaikos mu neće stajati na putu, gledaćemo napred", rekao je Kontos. 

On je objasnio da je Nedović u svom ugovoru imao klauzulu po kojoj mu se automatski produžava ugovor za sezonu 2022/23 ukoliko odigra 28 od 34 meča u Evroligi. On je odigrao 26 utakmica, ali s obzirom da je zbog izbacivanja ruskih timova PAO odigrao 32 meča ukupno Nedovićev ugovor je produžen jer je procenat odigranih mečeva identičan i zbog toga je potrebno da crveno-beli plate otkup od 300.000 evra. 

Nedović je ponikao u Crvenoj zvezdi i nastupao je u redovima crveno-belih od 2008. do 2012. godine, kada se preselio u Lijetuvos Ritas. Zatim je otišao u NBA gde je bio član Golden Stejta, nakon čega se vratio u Evropu.

Igrao je za Valensiju i Unikahu u Španiji, potom je nastupao za Olimpiju iz Milana i Panatinaikos, a u redovima giganta iz Atine je u prethodnoj sezoni prosečno ubacivao 14,3 poena, 3,2 asistencije i 2,2 skoka po meču.