GOTOVO!

NOVA BOMBA ZVEZDE - DOLAZI "ZVER" IZ OLIMPIJAKOSA? Dva evroligaška pojačanja na Malom Kalemegdanu za 24 sata!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je posle dolaska Nemanje Nedovića dovela još jedno poznato košakaško ime iz Atine.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda bi u roku od 24 sata mogla da dovede dva evroligaška pojačanja! Prvo je u četvrtak ugovor potpisao Nemanja Nedović, dosadašnji igrač Panatinaikosa, a sada bi iz "crveno-belog" dela Atine mogao da stigne drugi novajija.

U pitanju je snažni košarkaš Hasan Martin (26, 201 cm) koji je poslednje dve sezone proveo u Olimpijakosu, prenosi "Mozzart Sport". Amerikanac igra na mestu centra, može da odgovori i na mestu "četvorke", a sada je vrlo blizu povratka u ABA ligu. Tokom sezone 2019/20 nosio je dres Budućnosti, da bi potom dobio poziv iz Evrolige.

Njegova karijera je vrlo zanimljiva pošto je nakon studiranja na Roud Ajlendu bio među košarkašima koje niko nije želeo na draftu 2017. godine.

Pokušao je kroz "letnju ligu" u Orlandu da dobije ugovor, međutim na kraju je povukao neuobičajen potez - i otišao je u Japan. Bio je jedan od najboljih igrača Rjukjua, da bi 2018. godine u Bajrutu (Nemačka) dobio prvi evropski ugovor, da bi uspon krenuo upravo u Podgorici.

Izvor: MN Press

U prethodne dve sezone u Evroligi prosečno je beležio sedam poena po meču uz 3,7 skokova.

Prethodnih dana u Grčkoj se spekulisalo da bi mogao da pređe u redove najvećeg rivala Panatinaikosa, koji sada vodi Dejan Radonjić, ali čini se da je ipak na kraju odabrao Beograd.