AU!

POBUNA U ŠPANIJI ZBOG BIVŠEG PLEJA ZVEZDE! Javio se i as Reala: Ovako ne može, nije isto kao sa Mirotićem!

Autor Nemanja Stanojčić

Rudi Fernandez reagovao na vest o tome da Lorenco Braun dobija španski pasoš.

Izvor: MN Press

Lorenco Braun dobio je španski pasoš i igraće za reprezentaciju, a to se nije dopalo svima na Pirinejima. Tim povodom oglasio se as Real Madrida Rudi Fernandez.

Španski reprezentativac i čovek koji ima status legende u tamošnjoj košarci nije zadovoljan ovakvom odlukom saveza pred Eurobasket.

"Jednostavno, nije u redu. Saznao sam iz medija da je doneta odluka da se naturalizuje neko ko nema nikakvu povezanost sa našom zemljom", rekao je Fernandez.

Braun je kroz karijeru igrao u mnogim evropskim zemljama, nosio je dres Crvene zvezde, Fenerbahčea, Uniksa, Makabija, a Rudi je napravio poređenje sa Nikolom Mirotićem i Seržom Ibakom koji su nosili dres "crvene furije".

"Nije isto. Nikola i Serž jesu stranci, ali su odrasli u Španiji i imaju posebnu vezu i odnos sa Španijom", jasan je Fernandez.

Rudi je sa nacionalnim timom osvjio pregršt medalja, ima dva srebra i bronzu sa Olimpijskih igara, dva zlata sa Svetskih prvenstava i tri zlata, srebro i bronzu sa Evropskih šampionata. Njegove reči imaju težinu u Španiji, mada je teško verovati da će savez promeniti odluku.