PORUKA

NIKOLA KALINIĆ JE ZVEZDIN, ALI JE I BARSELONIN! Španci se oglasili - čekaju ga da dođe!

Autor Nemanja Stanojčić

Barselona je i zvanično otkupila prava na Nikolu Kalinića od Valensije.

Izvor: MN Press

Barselona je otkupila prava na Nikolu Kalinića. Završena je saga sa Valensijom, tako da se sada Katalonci pitaju za sve oko transfera srpskog reprezentativca na Pirineje.

Sada sve zavisi od Nikole. Ukoliko Srbin pristane na povratak u Španiju, potpisaće za tim Šarunasa Jasikevičijusa. Mada ni Crvena zvezda nije bez šansi.

Nebojša Čović je već pričao o tome, otkrio je da je razgovarao sa Nikolom i da šansa postoji, tako da sve sada zavisi od njega i od odluke gde će da nastavi karijeru.

"Još uvek se nadam da će Kalinić ostati. Obavio sam par razgovora sa njim, postoje šanse da se produži ugovor sa pojačanom ponudom koja je možda jača i od Barselone. Pojavio se i Virtus, sve bi trebalo da bude gotovo u naredna dva-tri dana", rekao je Čović.

Barsa je već dovela nekoliko pojačanja i pravi tim za osvajanje Evrolige, dok su crveno-beli angažovali Nemanju Nedovića i izvesno će u narednom periodu dovesti još igrača.

Kalinić je u nedavno završenoj sezoni bio lider ekipe i jedan od najzaslužnijih za to što je osvojena tripla kruna. Nikola je u Evroligi prosečno beležio 12,6 poena, 3,9 skokova i 3,4 asistencije po meču.