I ON JE TU!

SIMONOVIĆ NIJE JEDINI, JOŠ JEDAN BIVŠI IGRAČ U STRUČNOM ŠTABU ZVEZDE! Crveno-beli potvrdili - on pomaže Jovanoviću!

Autor Nemanja Stanojčić

Branko Jorović biće član stručnog štaba Crvene zvezde u sledećoj sezoni.

Izvor: MN Press

Marko Simonović neće biti jedini bivši igrač u stručnom štabu Crvene zvezde, pridružiće mu se Branko Jorović. I on će biti jedan od pomoćnika trenera Vladimira Jovanovića.

Crveno-beli zvanično su potvrdili da će i Jorović biti deo tima u predstojećoj sezoni.

"Bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac naše zemlje Branko Jorović novi je član stručnog štaba prvog tima i pomaćage prvom treneru Jovanoviću kao deo tima na klupi. Uz njega i Simonovića tu je i Miodrag Dinić, dok će Nebošja Ilić biti tim menadžer i sledeće sezone. Stručni štab još uvek nije kompletiran.", piše u saopštenju.

Jorović je u karijeri igrao za Borac iz Čačka, FMP, Patru, Kavalu, Braunšvajg, Igokeu i Kluž, dok je kao trener radio u Bosni, Politehniki i Železničaru iz Čačka. Sa reprezentacijom je na Univerzijadi 2003. godine osvojio zlato.

Inače, Jorović je u januaru 2007. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom, ali nije odigrao nijedan zvaničan meč. Zbog povrede leđa koju je zaradio na Svetsokm prvenstvu u Japanu i dugog oporavka nije mgao da izdrži velike napore. Zbog toga mu je propao i ugovor sa Đironom vredan više od milion evra...