OPA!

BOMBA CRVENE ZVEZDE - ADETOKUMBO! Crveno-beli "otimaju" Olimpijakosu NBA šampiona?

Autor Nemanja Stanojčić

Na meti Crvene zvezde je Kostas Adetokumbo, brat superstara Milvokija Janisa Adetokuma.

Izvor: Profimedia/Jevone Moore/Icon Sportswire

Nova bomba mogla bi da eksplodira na Malom Kalemegdanu - Crvena zvezda želi Kostasa Adetokumba (24). Ovu informaciju prenosi specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops".

Prema njihovim navodima za brata Janisa Adetokumba pored srpskog tima zainteresovan je i Olimpijakos, tako da će sa grčkim timom voditi bitku za njega.

Za razliku od brata Janisa koji je iz Grčke stigao u NBA, Kostas je išao u srednju školu u Viskonsinu (SAD), pa je završio koledž Dejton. Potom je na draftu 2018. godine izabran kao 60. pik od strane Filadelfije, ali je odmah trejdovan u Dalas.

Nije dugo bio član Mavsa, poslali su ga u Los Anđeles, tamo je sa Lejkersima postao NBA šampion. Interesantno je da je on postao prvi od braće Adetokumbo koji je osvojio prsten, godinu dana kasnije su to učinili Janis i Tanasis. Više vremena Kostas je proveo u filijali Lejkersa, pa je zato odlučio da dođe u Evropu.

U julu 2021. godine potpisao je ugovor sa Asvelom. Odigrao je 26 mečeva za francuski tim i prosečno je beležio 5,8 poena, 2,6 skokova i 0,5 ukradenih lopti po meču. Krase ga odlične fizičke predispozicije, pa su tako njegova zakucavanja često bila među najboljim potezima Evrolige.

Crvena zvezda do sada u prelaznom roku dovela je Nemanju Nedovića i Hasana Martina, sa klupe će ekipu voditi Vladimir Jovanović.

Kostas Adetokumbo zakucavanja u Evroligi
Izvor: YouTube/Euroleague