Tu su!

PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK, SRBIJA SA NAJBOLJIMA NA EUROBASKET! Kari okuplja MOĆNU reprezentaciju, ali nema DVA NBA imena!

Autor Dušan Ninković

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić odredio je širi spisak od 22 igrača za "prozor" u septembru koji podrazumeva i Eurobasket.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je danas spisak igračana koje računa za Evropsko prvenstvo u septembru, odnosno u kvalifikacijama za Mundobasket koje nas prvo očekuju.

Na novom spisku selektora nalaze se gotovo svi najbolji košarkaši naše zemlje (ukupno njih 22), a među njima su i NBA zvezde koje tokom sezone nisu mogle da pomognu reprezentaciji. Na ovom spisku fale samo Bogdan Bogdanović koji će zbog povrede propustiti mečeve kvalifikacija i Evropsko prvenstvo i Boban Marjanović koji se prethodno odazvao reprezentaciji za mečeve protiv Letonije i Belgije.

Ovo su košarkaši na koje računa Svetislav Pešić:

Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Podsećamo, reprezentaciju Srbije očekuju mečevi 25. i 28. avgusta, a rivali će biti Grčka na domaćem i Turska na gostujućem terenu. Zbog slabijih izdanja nacionalnog tima u prvoj fazi kvalifikacija, nacionalni tim više nema prava na kiks i svaki poraz bi mogao da znači kraj nadanja za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Plasman na Mundobasket obezbediće tri najbolje ekipe iz kvalifikacione grupe, a Srbija će pored Grčke i Turske igrati mečeve protiv Velike Britanije, koja bi u drugoj fazi takmičenja trebalo da bude autsajder. U ovoj fazi takmičenja nadmetaće se i reprezentacije Letonije i Belgije, koje su u prvom delu kvalifikacija ostvarile bolji učinak od našeg tima.

Stanje na tabeli pred drugi krug kvalifikacija:

  • Grčka 3-1
  • Letonija 3-1
  • Turska 2-2
  • Belgija 2-2
  • Srbija 1-3
  • Velika Britanija 1-3

Što se tiče Eurobasketa, Srbija će na njemu u grupnoj fazi igrati protiv domaćina Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije, a Pešić će do tada "skratiti" spisak na 12 imena.