OSTAJE

POTPISANO, KAPITEN ZVEZDE OSTAJE! Samo je JEDNA legenda crveno-belih ispred njega - otkriveni detalji ugovora!

Autor Nemanja Stanojčić

Branko Lazić nosiće crveno-beli dres i u naredne dve sezone pošto je produžio ugovor.

Izvor: MNPress

Branko Lazić (33) ostaje u Crvenoj zvezdi. Iskusni bek potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom (1+1) sezonu i tako će se zadržati na Malom Kalemegdanu.

Zvanično saopštenje stiglo je iz kluba uz poruku da mu žele "puno zdravlja i uspeha u godinama koje dolaze i u kojima će kao kapiten predvoditi seniorski tim".

"Čovek koji je sinonim za vernost, istrajnost, uspehe i čvrstinu Crvene zvezde u poslednjih 11 godina, tako će ostati u crveno belom dresu sa novim ugovorom punih 13 sezona, čime će se izjednačiti sa takođe legendama kluba Vladimirom Cvetkovićem i Dragišom Vučinićem. Ispred njih sa 14 sezona u dresu Crvene zvezde ostaje još jedna legenda kluba Slobodan Nikolić", navodi se u saopštenju kluba.

Crveno-beli podsetili su na statističke parametre beka koji je poznat po sjajnoj igr iu odbrani.

"Lazić je godinama jedan od najboljih defanzviaca u Evropi i ABA ligi, dva puta je biran za najboljeg odbrambenog igrača u regionu. Odigrao je 697 mečeva, osvojio 20 trofeja, odigrao najviše evropskih utakmica (233), sa 3148 poena je trenutno 14. na večnoj listi strelaca", poručili su iz kluba.

Crvena zvezda do sada je dovela Nemanju Nedovića, Hasana Martina i Džona Holanda, a prvi čovek kluba Nebojša Čović najavio je još pojačanja.