GLASAJTE

ANKETA: ODABERITE TIM SRBIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO! Pešić je odabrao ova 22 igrača - kome je mesto na Eurobasketu?

Autor Nemanja Stanojčić

Svetislav Pešić objavio je širi spisak za Eurobasket, a koga biste vi poveli na predstojeće takmičenje?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MNPress

Svetislav Pešić objavio je širi spisak kandidata za predstojeći Eurobasket (od 1. do 18. septembra). Kao i obično, pojavile su se razne reakcije na to, oglasio se i Danilo Anđušić, a ono što su svi primetili jeste da tu nisu bila dva NBA imena.

Od igrača koji igraju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu nema Bogdana Bogdanovića i Bobana Marjanovića, tu su Nikola Jokić i Aleksej Pokuševski. Od ranije je poznato da je Bogdan povređen i da je to razlog izostanka, dok Bobiju nedostaju utakmice i takmičarski ritam što se videlo u duelima sa Letonijom i Belgijom.

Spisak igrača na koje popularni Kari računa je poznat, a vi nam u anketi ispod recite koga biste vi poveli na Eurobasket. Budite i vi u ulozi selektora, pa odaberite tim za prvenstvo Starog kontinenta. Pešić može da povede 12 igrača.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Ovako izgleda Pešićev širi spisak: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Srbija će na Eurobasketu u grupnoj fazi igrati protiv Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije, a Pešić će do tada morati da skrati spisak na 12 imena. Podsetimo, takmičenje se održava u Nemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji, završnica se igra u Berliu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Podsetimo, pre svega toga "orlovi" će 25. i 28. avgusta igrati protiv Grčke i Turske kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo 2023. godine i moraće da jure obe pobede zbog poraza od Letonaca i Belgijanaca. Slede ključni meseci za srpsku reprezentaciju.