Košarka

KK PARTIZAN NUDI POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE DA REŠI DUG ZA POREZ: Mijailović otkrio plan crno-belih, evo koliko duguju

Autor Mladen Šolak

"Uveliko radimo na tome", otkrio je predsednik Partizana.

Izvor: MN Press

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović objasnio je da će taj klub rešiti poreski dug tako što će kao kolateral ponuditi poljoprivredno zemljište na severu Srbije.

"Poreski dug Partizana u ovom trenutku iznosi 649,7 miliona dinara. Rešenje ovog problema bi bilo sklapanje ugovora sa državom o reprogramu ovog duga. Kao kolateral ćemo ponuditi veoma vredno poljoprivredno zemljište koje se nalazi na severu Srbije, a već uveliko radimo na tome", rekao je Mijailović za portal "24sedam.rs".

Mijailović je dodao i da se Partizan proteklih 20 godina bori sa poreskim dugovima i da je dolaskom u klub nasledio poreski dug, kao i mnogo dugovanja prema igračima i radnicima kluba, "koji su do današnjeg dana isplaćeni", naglasio je prvi čovek crno-belih.

U nedavnom obraćanju javnosti, ministar finansija Siniša Mali detaljno je govorio o pomoći države najvećim srpskim klubovima u oba najpopularnija sporta, a tom prilikom otkrio je i koliko duguju za porez.

"Krenimo od košarke, imamo analizu od 2012. do 2022. godine. KK Crvena zvezda je dobila 26 miliona evra, a KK Partizan 24,4 miliona evra. To je izbalansirana pomoć. Zvezda duguje 96,6 miliona dinara, a Partizan 649,7 miliona dinara. Ako im ne pomognete to je veliki problem, a vidite koliko duguju...", rekao je Siniša Mali.

U međuvremenu je KK Crvena zvezda saopštila da je uplatila dve rate i da njen poreski dug sada iznosi 58,7 miliona dinara, a generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić najavio je da će taj klub kompletan poreski dug od 859,7 miliona dinara da izmiri do kraja septembra.