Košarka

KRAJ! DINO RAĐA RAZREŠEN DUŽNOSTI: Hrvati raspustili ceo stručni savet posle DEBAKLA u kvalifikacijama!

Autor Mladen Šolak

Hrvatska legenda napušta važnu funkciju u tamošnjoj košarci.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Legenda jugoslovenske, hrvatske i svetske košarke Dino Rađa razrešena je dužnosti u Stručnom savetu za mušku košarku nacionalne federacije svoje zemlje. Posle debakla u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023, Hrvatski košarkaški savez raspustio je kompletan Stručni savet, u kojem je Rađa (55) bio predsednik, a članovi su bili Toni Kukoč (53), Damir Knjaz i Aramis Naglić, uz predstavnike klubova.

"Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je na 34. sednici održanoj elektronskim putem u petak, 15. jula 2022. doneo odluku o raspuštanju Stručnog saveta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savetodavno telo Upravnog odbora", navedeno je u saopštenju.

"Upravni se odbor Stručnom savetu zahvaljuje na dosadašnjem radu i uloženom vremenu, no s obzirom na nemogućnost adekvatnog delovanja usled novonastalih okolnosti, donosi se odluka o promeni u strukturi samog HKS-a kojom se ukida telo Stručnog saveta za mušku košarku", takođe piše u obrazloženju.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nije uspela da se plasirala na drugo uzastopno Svetsko prvenstvo, jer nije učestvovala ni 2019. u Kini. Poslednji put je učestvovala na Mundobasketu sve davnije 2014. godine, ni nastupi asova poput Bojana Bogdanovića, Ivice Zupca i Marija Hezonje nisu bili dovoljni da vrate ekipu na globalno takmičenje.