PORUKA

KALINIĆ I ZVANIČNO PREDSTAVLJEN U BARSELONI! Nikola se oglasio: "Biće teških poraza i velikih pobeda, ali se nadam..."

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Kalinić prošao medicinske preglede u Barseloni i obratio se navijačima.

Izvor: Twitter/@FCBbasket

Nikola Kalinić prošao medicinske preglede i zvanično je predstavljen kao novi košarkaš Barselone. Sve formalnosti su završene i uskoro će sa timom početi pripreme za novu sezonu.

Crvena zvezda borila se sa Barsom oko njegovog potpisa, pričao je o tome i Nebojša Čović, ali je srpski reprezentativac posle sjajne sezone u Beogradu odlučio da promeni klub. Dao je i prvu izjavu kao član španskog giganta.

"Barselona je možda i najveći klub na svetu, jedna od najvećih sportskih organizacija svakako. Čast je, ponosan sam što sam ovde, nadam se da će sve ići kako treba i da ćemo imati dosta uspeha. Očekujem dugu sezonu sa mnogo utakmica, oscilacija, povreda, teških poraza i velikih pobeda. Nadam se da ćemo na kraju sezone slaviti uspeh", rekao je Kalinić.

Šarunas Jasikevičijus pravi tim za osvajanje Evrolige, stigli su Jan Veseli, Tomaš Satoranski, Oskar da Silva, ostali su Nikola MIrotić, Kajl Kjurik, Niko Laprovitola, Kori Higins, Aleks Abrines...

"Privilegija je igrati sa takvim momcima, sa Veselim sam igrao dugo u Fenerbahčeu, dobri smo prijatelji i van terena. Drugi momci su sjajni, ne bih nikoga da ističem. Velika su to imena i evropske i svetske košarke. Kao što sam već rekao, privilegija i čast. Što se navijača tiče, mogu da im obećam da ću dati sve od sebe, ne znam hoćemo li pobeđivati ili gubiti, ali sam igrač koji uvek daje maksimum. Nadam se da ćemo se dobro slagati i da će atmosfera u dvorani biti odlična", zaključio je Kalinić.

Kalinić je u nedavno završenoj sezoni bio lider Crvene zvezde. Prosečno je u elitnom takmičenju beležio 12,6 poena, 3,9 skokova i 3,4 asistencije po meču. A, pre svega ovoga Nikola je imao i emotivan oproštaj od crveno-belih.