Potpisao!

SIMANIĆ NAPUSTIO SRBIJU - PRVI PUT ĆE IGRATI U INOSTRANSTVU: Bivši košarkaš Zvezde stigao u najjaču evropsku ligu!

Autor Dušan Ninković

Nekada veliki talenat Crvene zvezd ei srpske košarke Boriša Simanić ima novi klub.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Zvsnično je - Boriša Simanić (24) ima novi klub! Nekada jedan od najvećih talenata srpske košarke po prvi put će zaigrati u inostranstvu, a naredna destinacija u njegovoj karijeri je Španija. Kako je na svom klupskom sajtu saopštila Saragosa, oni su obezbedili potpis talentovanog krilnog centra.

Simanić se u Španiju seli nakon godinu dana u Megi, a pre toga je bio član Crvene zvezde čak sedam godina. U međuvremenu je u dva navrata bio je pozajmici u FMP iz Železnika. Za momka iz Ljubovije sada počinje prava inostrana karijera.

Do sada je imao priliku da iskusi kako izgleda igranje u Letnjoj ligi - i ovog leta je bio u SAD, ali će takmičenje u Španiji biti nešto sasvim drugačije. Tamo su velika očekivanja od momka koji je na početku karijere u Zvezde izgledao kao jedan od najozbiljnijih NBa potencijala u Evropi.

"Simanić je mlad, ali sa međunarodnim iskustvom kako u Evroligi sa Crvenom zvezdom tako i na raznim turnirima sa reprezentacijom Srbije. Kao igrač, pričamo o onome što se trenutno zove 'streč' četvorka, sa mogućnošću da otvori teren i sa lakoćom šutira za tri poena. Osim toga, sviđa nam se njegov atleticizam, veličina i raspon ruku, tako da će nam pomoći i u napadu. Postiže poene sa distance, ali i iz igre '1 na 1', a u odbrani će nam dati veličinu, ističući se dobrom intuicijom za blokade", navodi se na sajtu njegovog novog kluba.