Košarka

OVO JE KRAJ CIBONE! Otišao je i onaj koji je čekao do POSLEDNJEG trenutka – da li će velikan preživeti?

Autor Mladen Šolak

Još jedan nagoveštaj gašenja kluba?

Izvor: MN Press

Kapiten Cibone, mladi krilni centar Roko Prkačin (19) napustio je klub i prešao u novog španskog prvoligaša, Đironu, koju i na terenu i sa mesta predsednika vodi legendarni Mark Gasol.

U tom odlasku, legendarni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Aco Petrović vidi i simbolični kraj Cibone, koju je pokušao ovog leta da spasi velikom akcijom prikupljanja novca, ali je potom razočaran ipak prekinuo taj projekat i vratio sredstva donatorima.

"Eventualni odlazak Roka Prkačina iz kluba iščitavam na način da je ovo izgledan kraj kluba. Naime, Rokov otac Nikša, čekao je očigledno do kraja, jer je imao želju da mali nastavi igrati za klub. Ako odlazi…", napisao je Petrović ranije ovog meseca.

"Na stranu što Aito (trener Đirone, prim, novin) već davno ospervira Roka Prkačina, ali nije li i Điron namirisala biznis? Ako sledeće godine Roko prođe na draftu, ko ubire 675.000 dolara?", zapitao je poznati trener.

Nekoliko sati ranije, Petrović je podsetio da je 20. jul i da Cibona nema trenera nema ni trenera ni ijednog igrača u rosteru. "Pobogu, javite se i recite da li smo živi!", poručio je on čelnicima posrnulog velikana, dvostrukog šampiona Evrope.