TAKO JE!

NA TEŠKO PITANJE REKAO "BODIROGA" I ZAPALIO TVITER: Francuski as obožava Srbina, sad je to ponovo dokazao!

Autor Milutin Vujičić

Mnogi bi se složili sa ocenom Nikole Batuma koji kaže da je Bodiroga najpotcenjeniji Evropljanin ikada.

Izvor: MN Press

Poznati francuski košarkaš Nikola Batum "dosađivao" se na godišnjem odmoru i nedostajala mu je košarkaš, tako da je svoje pratioce na Tviteru "izazvao" da mu postavljaju zanimljiva pitanja.

Jedno od njih glasilo je i ko je najpotcenjeniji evropski košarkaš svih vremena, a Batum je "ispalio" odgovor koji je i te kako obradovao srpske navijače na Tviteru. Po mišljenju aktuelnog košakaša Klipersa, to je bez ikakve sumnje legendarni srpski kapiten Dejan Bodiroga.

Nije to i jedino interesantan odgovor koji je ponudio Batum u komunikaciji sa navijačima na Tviteru, pošto je kao trojicu najboljih francuskih igrača svih vremena izdvojio Parkera, Dijaoa i Rigodoa.

Sebe nije uvrstio u najbolju petorku Francuske svih vremena (Parker, Dijao, De Kolo, Želabal, Gober), dok je otkrio i da su po njegovom mišlenju najveći favoriti na Eurobasketu, na kome neće igrati, sledeće reprezentacije: Francuska, Slovenija, Grčka, Litvanija, Hrvatska i Nemačka (igraju kod kuće).

Što se tiče Bodiroge, novog prvog čoveka Evrolige, nije ovo prvi put da ga Batum ističe u prvi plan, pošto je u mnogim intervjuima istakao da mu se divi.

"Moja dva idola i omiljena igrača ikada: Skoti Pipen i Dejan Bodiroga. Dvojica najboljih ikada koji su igrali ovu igru (NBA i Evropa) i koji su i pobeđivali i sa svojim nacionalnim timovima. Legende", ispričao je Batum pre nekoliko godina i od tada se nije mnogo toga promenilo.