Što me diraš...

KAKAV JE JOKIĆ? KAO TAMBURA! Pešić pričao o najboljem igraču NBA lige - Takav mi je došao iz Amerike!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić se priključio reprezentaciji Srbije i odmah oduševio selektora Svetislava Pešića.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić se odazvao pozivu selektora Svetislava Pešića i mesec dana pred odlazak na Eurobasket došao na pripreme nacionalnog tima. 

Selektor je u svom obraćanju medijima pričao i o MVP-u NBA lige i istakao je da je centar Denvera u Staru Pazovu došao sjajno pripremljen. 

"Jokić je došao dobro pripremljen. Najvažnije je da on bude u dobrom fizičkom stanju, ne samo on, nego i svi. On je kao tambura u ovom trenutku, sredio je svoje telo. Došao je takav iz Amerike. Fizički je pripremljen, raduje se što je sa reprezentacijom. Vidi se na treningu u privatnom druženju sa igračima i oni se raduju što je tu", počeo je selektor Pešić.

Nahvalio je iskusni stručnjak srpskog centra na treninzima i istakao da se radnom etikom nametnuo kao lider. 

"Sa Jokićem je situacija dosta povoljna. Radi dobro, trenira dobro. Ostaje posle treninga, dolazi prvi, poslednji izlazi. Želi da se pripremi dobro i za njega je ova situacija takva, malo se promenila, nije igra, ali se drugačije radi", istakao je selektor Srbije.

On je naglasio da će Jokiću trebati vremena da se ponovo navikne na evropska pravila i stil košarke.

"Različiti su koševi, dimenzije, linija za tri poena. U NBA postoji drugačija igra u reketu, ovde je puno dole. Drugačije je u Evropi. Nije nekoliko godina u Evropi, kao i svakome treba mu vreme da se adaptira na način igre u Evropi. Znate kako, ako imaš znanje, brže se prilagođavaš. Njemu to znanje ne fali koliko znam", rekao je Pešić.

Komentarisao je i to kako će se uklopiti MVP NBA u njegov sistem igre. 

"Nema ni tamo potpunu slobodu, postoje i u Denveru pravila igre. Mi pričamo ovde i o napadu i o odbrani. Mi koji smo zaduženi da pripremimo ekipu. Razgovaramo sa njim puno, važno je da se što pre prilagodi, da vidi šta može u odbrani, šta u napadu. Nema tu. Njegova pozicija je poznata, šta može u ofanzivi, šta u defanzivi. Mi ga ne pripremamo za Olimpijske igre nego ako možemo da dobijemo ove mečeve što nas čekaju. Pokušaćemo od njega i svih ostalih da izvučemo maksimum i da ne menjamo te dobre navike", završio je Pešić.