SJAJNO

IMA LI SRBIJA NOVOG STOJAKOVIĆA? Isplivao snimak sa Evropskog prvenstva - ovako je MVP Peđa doneo ZLATO! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Predrag Stojaković briljirao je na Evropskom prvenstvu 2001. godine, ima li Svetislav Pešić nekog novog Peđu?

Izvor: MN Press

Peđa Stojaković bio je nezaustavljiv na Eurobasketu 2001. godine. Isplivao je snimak njegovih majstorija i koševa sa takmičenja u Turskoj pre 21 godinu.

Sada Srbiju čeka novo prvenstvo Evrope, pa se postavlja jedno pitanje - ima li Svetislav Pešić nekog novog "Peju"? Nekoga ko "cepa mrežice" kao čuveni srpski košarkaš.

Reprezentacija je te godine osvojila zlato, pobedila je domaćina takmičenja Tursku u finalu u Istanbulu (78:69). Peđa se tada istakao više od ostalih, pa je dobio i MVP priznanje na kraju. Prosečno je beležio 23 poena po meču.

Jedna od njegovih najboljih partija na tom prvenstvu svakako je bila protiv Španije u polufinalu (78:65). Ubacio je 30 poena i rastužio Pau Gasola, Huana Karlosa Navara i ekipu. U finalu je bio treći strelac tima sa 15 poena, iza Vlade Šćepanovića (19) i Dejana Bodiroge (18 poena).

Zajednički faktor za tadašnji i sadašnji period je jedan čovek - selektor Pešić. Popularni Kari ponovo je na klupi nacionalnog tima i sada ga čeka težak zadatak. Prvo kvalifikacioni mečevi za plasman na Svetsko prvenstvo, pa onda i Eurobasket. Rivali u grupnoj fazi u Pragu biće Češka, Poljska, Finska, Izrael i Holandija.

Tu su Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić i drugi. Može li neko od njih da bude kao Peđa?