Košarka

TEŽAK PORAZ SRBIJE U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: "Orlići" ubacili jednu trojku iz 24 šuta, Španci im očitali lekciju

Autor Mladen Šolak

Nada za medalju i dalje postoji, jer će "orlići" u borbu za bronzu.

Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel

Reprezentacija Srbija u uzrastu do 18 godina doživela je ubedljiv poraz u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Španije – 38:60 (7:12, 6:19, 10:19, 15:10). U turskom gradu Izmiru "orlići" su u prvom poluvremenu ubacili samo 13 poena, a Španija je tako već na pauzi povela 18 poena razlike. U nastavku je taj "plus" protivnika postajao samo veći.

Naš tim ima još jednu priliku da osvoji medalju – u meču za bronzu sutra će igrati sa poraženim iz polufinala između Turske i Slovenije. Nije potrebno naglašavati da je potrebno da se ekipa trgne nakon što je u polufinalu u prvih osam i po minuta ubacila samo dva poena. Nedugo posle toga je Lazar Đoković ubacio prvu i jedinu trojku Srbije u polufinalu. Šut za tri našeg tima bio je 1/24.

Španija je u nastavku pokazala zašto je prvi favorit turnira u Izmiru, ne ostavivši našem timu ni šansu da ubedljiv poraz rezultatski "upristoji" više od konačnih 22 razlike. Lazar Đoković je jedini došao do dvocifrenog učinka u ekipi selektora Vladimira Đokića – ubacio je 13 poena.

Tim Srbije, koji vodi trener Vladimir Đokić, ušao je u polufinale posle velikog preokreta u četvrtfinalu protiv Izraela i tako je uz plasman među četiri tima na Eurobasketu izborio i mesto na U-19 Svetskog prvenstvu sledećeg leta.

SRBIJA: Aleksa Milenković 2, Luka Andrić 6, Đorđe Ćurčić, Ilija Milijašević 5, Filip Radaković, Aleksa Milošević 2, Jovan Ristić, Marko Šarenac 2, Aleksa Čovičković 1, Lazar Đoković 13, Nikola Đapa 7, Matija Milošević