ŠTA VI MISLITE?

TREBA NAM STRANAC U REPREZENTACIJI SRBIJE! Vapaj košarkaške legende će PODIĆI BURU - Pa, pogledajte Slovence!

Autor Nebojša Marković

Žarko Paspalj veruje da bi mnogi problemi u košarkaškoj reprezentaciji Srbije bili rešeni dovođenjem stranog igrača.

Izvor: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u krizi rezultata. Posle propuštanja Olimpijskih igara u Tokiju, "orlovima" preti opasnost da se ne plasiraju ni na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Zbog svega toga, legendarni bivši košarkaš Žarko Paspalj smatra da bi Srbija morala da u svoje redove dovede i jednog stranog košarkaša!

U poslednjih 13 godina, Srbija je osvojila četiri medalje, sve četiri srebrne, a sada bi mogao da se nastavi niz takmičenja na kojima neće biti naše selekcije.

"Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo", počeo je Paspalj za "Maksbet radio".

Nekadašnji igrač Budućnosti, Partizana, San Antonio Sparsa, Olimpijakosa, Panatinaikosa i Kindera podsetio je na neuspehe naše selekcije u proteklom periodu.

"Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći", kaže Paspalj, pošto se Srbija nalazi na petom od šest mesta u novoformiranoj grupi kvalifikacija za Mundobasket.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

On kao rešenje problema vidi dovođenje stranog igrača u reprezentaciju Srbije.

"Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da napravi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije."

Kao primer je naveo selekciju Slovenije, koja je osvojila Evropsko prvenstvo pobedivši baš Srbiju u finalu.

"Imate sjajan primer u Sloveniji, koja je došla do istorijskih rezultata uz pomoć stranaca. Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji", zaključio je Žarko Paspalj.