Košarka

HRVAT UMESTO VESTBRUKA NA PROMOCIJI LEJKERSA: Predstavili novi dres, sa potpuno drugačijom "velikom trojkom"!

Autor Nikola Lalović

Umesto Rasela Vestbruka centralni deo promocije bio je legendarni košarkaš hrvatskog porekla.

Izvor: Profimedia

Los Anđeles Lejkersi su predstavili nove dresove za sledeću sezonu, a ono što je izazvalo mnogo komentara je činjenica da se na slici kojom su dresovi predstavljeni nije našao Rasel Vestbruk!

Iako je u skoro svim statističkim kategorijama bio najbolji igrač Lejkersa prošle sezone, Vestbruka sada nema na promo slikama, što je samo dodalo ulje na vatru i pojačalo glasine o tome da Lejkersi žele da ga se otarase po svaku cenu.

Na crtežu su naslikani Lebron Džejms, Entoni Dejvis, ali i prva zvezda u istoriji Lejkersa Džordž Mikan. Razlog za to je što je ova garnitura koju su predstavili Lejkersi zapravo retro dres po uzoru na prve dresove u istoriji kluba. 

Lejkersi su osnovani 1947. godine u Mineapolisu gde su se takmičili sve do 1958. godine, a u to vreme Mikan je bio ubedljivo najveća zvezda tima. Centar poznat po svom horogu osvojio je pet titula sa Lejkersima, a u jednoj sezoni bio je u MVP lige. 

Džordž Milkan je vukao poreklo sa ovih prostora, pošto je njegov deda Juraj došao u Ameriku iz sela Vivodina blizu sadašnje hrvatsko-slovenačke granice.  Emigrirao je u Pensilvaniju 1981. godine, gde mu se rodio sin Josif. To je bio Mikanov otac, a Džordž je isticao svoje hrvatsko poreklo. 

Pogledajte nove dresove Lejkersa:

Tagovi

nba