ŠTA VI KAŽETE?

STRANAC U REPREZENTACIJI? BOLJE DA SMO OSMI! Rakočević i Paspalj pokrenuli BURU u javnosti: Kakav je to nacionalni tim?

Autor Nemanja Stanojčić

Nekadašnji reprezentativac izneo svoj stav o strancima u nacionalnom timu.

Izvor: MN Press

Stranci u košarkaškoj reprezentaciji Srbije? Tema koja izaziva veliku buru u javnosti. Posebno posle izjave Žarka Paspalja o tome.

Sada se oglasio još jedan bivši reprezentativac. Igor Rakočević je na društvenim mrežama izneo svoj stav o tom pitanju. Prema njegovim rečima, bolje je i neuspeh na šampionatu, nego naturalizovanje igrača.

"Ako strancem podrazumevamo nekoga ko je odigrao godinu-dve u Srbiji ili nekoga ko nema nikakve veze sa našom zemljom, nisam za to da igra za reprezentaciju. Šta ako FIBA odluči za par godina da dozvoli dva stranca? Kakav je to nacionalni tim onda? Radije bih da budemo osmi bez stranca", napisao je Rakočević na Tviteru.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Nedavno je Španija angažovala bivšeg igrača Crvene zvezde Lorenca Brauna, mnoge druge reprezentacije imaju strance, Slovenci su sa Entonijem Rendolfom osvojili Evropsko prvenstvo, Crnogorci imaju Derika Nidama, ranije je to bio Omar Kuk. Makedonci su igrali sa Boom Mekejlebom...

Za razliku od ženske košarkaške reprezentacije gde je Marina Maljković dovela prvo Danijel Pejdž, a sad i Ivon Anderson, navijači ne žele stranca u u muškoj konkurenciji.

"Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da napravi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije. Videli ste i kako su Slovenci došli do istorijskog uspeha uz pomoć stranaca", rekao je Paspalj.

Podsetimo, Rakočević je bio deo reprezentacije koja je sa Svetislavom Pešićem osvojila Evropsko prvenstvo u Turskoj 2001. godine i Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu 2002. godine.