NIJE MU PRIJATNO

NURKIĆU TRAŽILI NOVAC ZA REPREZENTACIJU, ON POBESNEO! "Zbog takvih deca odlaze! Ne sramoti se..."

Autor Milutin Vujičić

Jusuf Nurkić čeka da Košarkaški savez BiH dobije novac od države kako bi igrai na Evrobasketu.

Izvor: Profimedia

Eurobasket se približava, ali neizvesnost oko nastupa Bosne i Hercegovine i dalje traje. Dobro je poznato da su u velikim finansijskim problemima koji su ugrozili njihov odlazak na EP, a pomaka nema ni pored saopštenja u kome su od države tražili dodatni novac.

Informacije o njihovim mukama obišle su ceo region, ako ne i šire, a mnogo je onih koji se pitaju zašto NBA zvezde koje nastupaju za Bosnu i Hercegovinu ne pomognu novčano?

Tako je jedan navijač na Fejsbuku napisao da bi sve bilo rešeno kada bi Jusuf Nurkić i Džanan Musa odvojili nedelju platu, a na to je burno reagovao košarkaš Portlanda. Poznato je da Nurkić često replicira na društvenim mrežama i ulazi u polemike, pa se to desilo i usred priprema reprezentacije BiH.

"Zbog takvih kao ti deca odlaze! Državna reprezentacija je l'? Ne sramoti se", napisao je Nurkić uz ućutkivanje ovog navijača, čime je definitivno potvrđeno da nastup BiH zavisi od novca koji se čeka od države.

Bizarno je da će košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine zahvaljući Košarkaškom savezu Estonije igrati na prijateljskom turniru uoči Eurobasketa. Finansiran im je put u Estoniju gde ih očekuje duel sa domaćinom i Belgijom, a videćemo da li će do 1. septembra obezbediti sredstva za nastup na turniru.

Seniorska selekcija BiH nalazi se u grupi B koja se igra u Kelnu i igraće sa domaćinom Nemačkom, Francuskom, Litvanijom, Slovenijom i Mađarskom.