OPREZ

ATAMAN SE NAMERIO DA OSVOJI EUROBASKET: Turska sa Larkinom ima najviše ciljeve, pomenuo je i Srbiju!

Autor Milutin Vujičić

Ergin Ataman nada se da će reprezentaciju Turske odvesti do šampionske titule na Eurobasketu.

Izvor: MN Press

Ergin Ataman je dvostruki uzastopni osvajač Evrolige sa Efesom, a želi da u svoju bogatu kolekciju trofeja doda i jedan od najznačajnijih - pehar osvajača Evropskog prvenstva!

Selektor košarkaša Turske veruje da njegova ekipa ima kvalitet da se bori za zlato na predstojećem Eurobasketu koje se održava od 1. septembra, odnosno uoči početka turnira samo dve reprezentacije vidi ispred njih. Prema njegovom tumačenju, Srbija je jedna od onih za koje smatra da su jače od Turske.

"Naši ciljevi su visoki, ali protivnici će nam biti ambiciozne ekipe. Vidim Srbiju i Grčku korak ispred", poručio je Ataman i dodao da će konačan spisak objaviti tik pred početak Eurobasketa, pošto treba da precrta još četvoricu.

"Ne mogu nikoga da nateram da dođe u reprezentaciju. I ja sam umoran, ali želim da moji igrači imaju isti entuzijazam kao ja. Nadam se da ćemo turnir završiti 18. septembra. Na dan finala", optimistično je poručio selektor Turske, reprezentacije koja nikada nije osvojila Eurobasket.

Pojačani sa Šejnom Larkinom, godinama jednim od najboljih igrača Evrolige, nadaju se da je ova generacija "sazrela" i da može da napravi veliko iznenađenje.

"Znam da naši navijači imaju velika očekivanja od reprezentacije. Ova ekipa će na najbolji mogući način predstavljati naš ponosni dres, verujte nam. U timu je jako dobra hemija. Naš cilj je medalja. Lično sam uzbuđen zbog činjenice da mogu da osvojim titulu sa reprezentacijom. Bio sam uzbuđen i kada sam debitovao protiv Velike Britanije, možda čak i više nego kad sam išao na finale Evrolige".

Turska je inače u grupi u Tbilisiju zajedno sa domaćom selekcijom Gruzije, Španijom, Bugarskom, Crnom Gorom i Belgijom.