Potencijal

FIBA PIŠE O NOVOM LIDERU SRBIJE - S NJIM SMO FAVORITI ZA ZLATO: Ima 16 godina, a o njegovim akrobacijama se priča!

Autor Nikola Lalović

Ognjen Radošić je lider reprezentacije Srbije koja će na Eurobasketu za igrače do 16 godina probati da uzme medalju.

Izvor: MNPress

Dok čekamo da u Skoplju 12. avgusta počne Evropsko prvenstvo za igrače do 16 godina, FIBA je istakla grupu košarkaša od kojih se najviše očekuje na ovom turniru i među njima je i jedan srpski biser!

U pitanju je 16-godišnji košarkaš Igokee Ognjen Radošić. Ovaj 195 centimetara visoki igrač koji igra kao bek i krilo je predstavljen kao glavni igrač tima Srbije koji će u grupi B odmeriti snage sa Slovenijom, Hrvatskom i Danskom.

"Ovo godište je jako za Srbiju pa tako tim pripada grupi favorita za osvajanje medalja na Euru. Na krilu će ih predvoditi atletski sjajni Ognjen Radošić koga će biti jako teško zaustaviti kada ide na prodor do koša, kao i u kontrama. On pokazuje veštinu u svojim potezima, a poseduje i neke akrobatske poteze u svom arsenalu. Levak je i ima potencijal kao šuter, mada mu treba vremena da postane konstantan. Očekuje se da će "puniti sve kolone" i biti interesantan i u odbrani sa svojim brzim rukama", navodi se u tekstu FIBA. 

Pogledajte neke od poteza Ognjena Radošića:

Ognjen Radošić
Izvor: Youtube/Scout Media

Nije on jedini igrač koji nastupa za klub iz ABA lige a da je na listi najvećih potencijala na ovom prvenstvu. Tu je i Turčin Demir Dogan koji je nedavno iz Bešiktaša prešao u SC Derbi!

"Demir Dogan je bio jedan od najistaknutijih na prošlogodišnjem FIBA U16 čelendžeru i predstavio se kao jedan od najboljih igrača iz Evrope rošenih 2006. godine. Nakon prošle sezone u MZT-u iz Skoplja sada se nada da će predvoditi Tursku sa svojim jako dobrim kretanjem sa loptom u rukama, ako i sa efikasnim napadima ka košu", navodi se u tekstu.

Osim njih dvojice kao igrači na koje treba obratiti pažnju istaknuti su Ben Saraf iz Izraela, Neoklis Avdalas iz Grčke, Italijan Dame Sar, Litvanac Kaspars Jakucionis, Mario Sent-Superi iz Španije, Noa Esenž iz Francuske, Timoteuš Sternici iz Poljske, Slovenac Urban Kroflić, Nojus Indrusaitis iz Litvanije i Dvejn Aristode iz Holandije.