Rekao šta ima

"STRANAC U REPREZENTACIJI? POŠTUJEM SVAČIJE MIŠLJENJE, ALI..." Uzeo tri medalje sa Srbijom, a sad je rekao šta misli!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji dugogodišnji centar nacionalnog tima Srbije Vladimir Štimac oglasio se povodom pitanja o mogućem dovođenju stranog igrača u nacionalni tim Srbije.

Izvor: MN Press

Reprezentaciju Srbije očekuje vrelih mesec dana! Prvo će početi drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a onda će tim Svetislava Pešića zaigrati na Eurobasketu. 

Pred to takmičenje ponovo se povela priča o mogućem dovođenju nekog stranog igrača u nacionalni tim, a svoje mišljenje dali su mnogi košarkaški stručnjaci i bivši reprezentativci.

Sada se tim povodom oglasio i Vladimir Štimac. Iskusni centar koji trenutno igra u Kini sa nacionalnim timom osvojio je tri srebra, po jedno na Eurobasketu, Mundobasketu i Olimpijskim igrama, a on ističe da mu se ne sviđa ideja dovođenja stranca pod zastavu Srbije.

"Moje skromno mišljenje je da reprezentacija bude bez stranaca! Poštujem i tuđe mišljenje, ali ovo je moje mišljenje i stav", napisao je Štimac.

Takođe na tviteru se ranije o toj temi oglasio i nekadašnji reprezentativac, ali i bivši operativac KSS Igor Rakočević. On deli Štimčevo mišljenje.

"Ako strancem podrazumevamo nekoga ko je odigrao godinu-dve u Srbiji ili nekoga ko nema nikakve veze sa našom zemljom, nisam za to da igra za reprezentaciju. Šta ako FIBA odluči za par godina da dozvoli dva stranca? Kakav je to nacionalni tim onda? Radije bih da budemo osmi bez stranca", napisao je Rakočević na Tviteru.

Ipak nisu svi na istoj strani pa je Žarko Paspalj istakao da je za dovođenje stranog igrača u nacionalni tim ukoliko on donosi kvalitet.

"Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da napravi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije", rekao je on. 

 Šta je vaše mišljenje? Da li ste za to da Srbija naturalizuje nekog igrača koji bi potom obukao dres nacionalnog tima? 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt