UBEDLJIVO

HRVATSKA POBEDILA SRBIJU U KOŠARCI! Šok za naše "orliće" - PROKOCKALI 21 poen prednosti, komšije slavile kao nikad

Autor Milutin Vujičić

Srbija je igrala odlično i onda potpuno stala, što su košarkaši Hrvatske iskoristili i napravili su preokret.

Izvor: YouTube/ FIBA - The Basketball Channel

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije (igrači do 16 godina) poražena je na startu Evropskog prvenstva od vršnjaka iz Hrvatske posle velikog preokreta, gotovo za nevericu. Na kraju je Hrvatska slavila 86:77 i koliko im je značilo najbolje govori veliko slavlje na kraju utakmice, gde je čak bilo i suza.

Srpski košarkaši stekli su veliku prednost u drugoj deonici, koju su dobili ubedljivo (27:9) a u trećem periodu je ta razlika narasla i na čak 21 poen razlike (56:35). Ipak, nije nam to bilo dovoljno...

Naši košarkaši su se opustili i krenuo je strmoglavi pad. Hrvati su pogađali koševe koji su im vraćali samopouzdanje, tako da su već u trećoj deonici razliku potpuno istopili. Prišli su samo na pet poena razlike (62:57), dok naša kadetska reprezentacija nije uspela da se "trgne" u poslednjem kvartalu.

Štaviše, Hrvati su nastavili da "rastu kao kvasac" i na kraju su ubedljivo došli do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dominik Dolić sa 16 i Vito Perković sa 14 poena. Što se tiče naše reprezentacije, daleko najbolju partiju pružio je talentovani Ognjen Radosić koji je postigao čak 29 poena, a dvocifreni su bili i Savo Drezgić sa 16 i Miloš Šojić sa 10 poena.

Sve reprezentacije će se bez obzira na rezultate plasirati dalje, pa možda kasnije kadetska reprezentacija bude imala čak i priliku za "osvetu", međutim moraće da poprave igru što pre.

U našoj grupi nalaze se još Slovenija i Danska.