Počivaj u miru

TUGA - PREMINUO LEGENDARNI TRENER SAKRAMENTO KINGSA: Ratovao, igrao košarku, pa radio sa Peđom i Divcem!

Autor Nikola Lalović

Legendarni trener Pit Keril preminuo je u svojoj 92. godini.

Izvor: Profimedia

Tragične vesti dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država gde je preminiuo proslavljeni košarkaški trener Pit Keril, najviše poznat po svom radu u NCAA košarci. 

On je 29 godina vodio košarkaški tim univerziteta Prinston, koji je doveo do čak 514 pobeda u te tri decenije koliko je bio prvi trener košarkaške ekipe.

Srpskoj publici je mnogo poznatiji po svom radu u NBA u Sakramento Kingsima, gde je bio asistent od 1996. do 2011. godine, sa prekidom od dve sezone od 2006. do 2008. godine. U Kingsima je sarađivao sa Predragom Stojakovićem i Vladom Divcem u zlatnim godinama ove franšize, a bio je omiljen među igračima. 

"Porodica Keril sa tugom objavljuje da je trener Piter Keril mirno preminuo ovog jutra. Molimo sve da poštuju našu privatnost u ovom momentu, jer još uvek pokušavamo da prihvatimo ovaj gubitak", napisala je proodica Keril u svom saopštenju. 

Pit Keril je preminuo u svojoj 92. godini, a u impresivnoj biografiji osim trenerske karijere stoji i to da je igrao košarku u srednjoj školi i na koledžu, ali i da je pedesetih kao vojnik poslat u Korejski rat i tamo je proveo nekoliko godina. 

Tagovi